2010. december 6., hétfő

Cégtérkép

A múltkor szükségem lett volna némi háztartási segítségre. Egészen pontosan épület-lakatosra. És persze a közelben, mivel nem igazán megyek sokra egy 300 km-re dolgozó szakival. Egyrészt túl drága neki az ideút (amit úgyis én fizetek), másrész sok időbe telik. De miért is írom ezt?
Felcsaptam a guglit. Lakatos, Pécs. Találatok: egy csillió. Igenám, de a zömének mégcsak köze sincs a városhoz, jó ha egyáltalán lakatos. Egyszerűen csak létezik a lapon lakatos, meg pécsi cég is. Ekkor már a goolge szerint jöhet.
Ebben a pillanatban érlelődött meg bennem a gondolat, hogy KELL egy cégtérkép. Valós adatokkal, és bőséges információkkal. Vannak már ilyen kezdeményezések, de egyik sem teljes körű. Aki valamit összegyüjtött, az még véletelül sem adná oda, pláne nem ingyen. Na erre kell kitalálni valamit, ami olyan API szerüség, bárki viheti - de bővítheti is azt, Bárhol megjelenhet, és maguk a vállalkozások érdekeltek, hogy szerepeljenek benne, a helyes adatokkal, és tevékenységi körrel. A térképes keresőn van már efféle lehetőség, de még koránt sem teljes. Úgyhogy fogom magam azt belevetem. Ha bármi elkészül, akkor szólok. Addig is kellemes böngészést...