2010. december 1., szerda

Ping - Térképezz!

A térképpel és utazással foglalkozó versenyben nagy szerepe van a SEO-nak, a kereső optimalizálásnak és a linkmarketingnek. Legyen bármennyire egyedi, újszerű és szinvonalas egy site, marketing nélkül nem marad talpon. Legalábbis amíg önjáró nem lesz, azaz annyira ismert, hogy a felhasználók szájtról-szájtra, mint régen a népmeséket, adják - küldik egymásnak. Téhát addig marketing.
Ehhez kell a színvonalas tartalom, SEO barát, jól megszerkesztett.
Kell még hozzá jópár ügyesen megválasztott kulcszsó, illetve kulcsszó párosítás, mit például: utazás, kalandos utak, túrák, hegyi túrák, szállások, olcsó szállások, térkép, térképes kereső, szállások térképen, térképes szállás kereső, stb.
És kellenek olyan linkek amik a megfelelő tartalmi keretből - mely a témába vág (jelen esetben az utazás és szállások témakörébe) - hivatkoznak az oldalra. Minél színvonalasabb oldalról kapunk linket annál jobb. SEO körökben a szinvonal a pagerank értékkel mérhető.
Ja és segítsünk egymásnak gyerekek. A linkek legyenek kölcsönösek.
Jó munkához idő kell. Ha jól dolgoztunk akkor feljebb lépülnk a pagerank listán. Így viszont a viszontlinkjeink többet érnek és segítik a minket linkelőket feljebb lépni. Ez viszont ránk is visszahat, és lépünk szépen feljebb.
Persze a dologban van egy matematiaki fék, és minden az idő függvénye is.
De egy biztos. Minél régebb óta szolgáltatunk színvonalat, annál stabilabban teljesítünk SEO ügyben is.
Itt is ez a cél. Utak, kalandok ezek a SEO ösvényein, amit be kell járni, hogy a kiszemelt témában az élvonal felé közeledjünk. Nem könnyű út, de ne szálljunk ki.

Álljon itt most egy ping lista (nem Link Pista) néhány utazással és szállással foglalkozó katalógushoz.
A felsorolás nem teljeskörű, a jövőben várható valamiféle folytatás. Kalandra fel!